Hjerter regler

Prøv kortspillet online nå:
Kortspillet hjerter online - Hjerter gratis - Hjerter kortspill
.

Oversikt
Hjerter er et kortspill for fire spillere som spilles med en vanlig kortstokk uten jokere. Det spilles om poeng over flere runder. Det er bare én vinner, nemlig den som har færrest poeng når den første spilleren får minst 100 poeng. Deler to eller flere spillere like få poeng, er spillet uavgjort.

Spilleregler
Hver spiller får 13 kort i hver runde. Kortene har sin egen verdi med ess som det høyeste kortet. Kortene spilles én av gangen, og stikket får den personen som legger det høyeste kortet i den spillte fargen. Man må legge kort i den spillte fargen, hvis man kan - ellers er det tillatt å legge et kort i en annen farge. Det er ikke lov å kaste enten hjerter eller spar dame i det første stikket. Utspill har den personen som har tatt det siste stikket. Det spilles uten trumf. Det første utspillet blir gjort av spilleren som har kløver to, og han må spille dette kortet ut.

Det er ikke lov å spille en hjerter ut før hjerter blir åpnet, dvs. at det har vært en hjerter på bordet. Dette gjelder ikke om man bare har hjerter tilbake på hånden.

Etter hver runde bestemmes antall poeng for hver spiller. Kort av fargen hjerter teller ett poeng, mens spar dame teller 13 poeng. Hvis en spiller har alle hjerter kortene og spar damen vil hver av de tre motstandere få 26 poeng.

Når kortene er delt ut, byttes tre kort unna, og du vil motta tre kort etter følgende regler:
I første runde gis det tre kort til spilleren til venstre
I den andre runden gis det tre kort til spilleren til høyre
I den tredje runden byttes tre kort til spilleren motsatt
I den fjerde runde blir det ingen bytter
I den femte runden utveksles det som i første runde og så videre

God fornøyelse med spillet!

Prøv også...

Er du glad i online kortspill? Hvis du liker Hjerter, så er våre andre gratis spil i kategorien kortspill kanskje også noe for deg.

Populære emner

123kortspill.no

Solitaire Classics Patience DE Patiens SE Kabale DK Kabal NO