7'er kabal regler

Prøv kabalen online nå:
Klondike online kabal - 7er Solitaire - Gratis 7er kortspill
.

Oversikt
Målet med 7'er kabal er å plassere alle kortene i hver farge i grunnbunker av stigende verdi. Stabler av kort med vekslende farger i synkende verdi bygges i den nedre halvdelen av skjermen som et mellomliggende trinn.

Opplegg
I 7-kabalen er det tre områder på skjermen:
- Byggestabler finnes i den nedre halvdelen av skjermen. Stablen til venstre har ett kort, og hver etterfølgende stabel har ett kort ekstra. Kun øverste kortet i hver stabel har forsiden opp. Fjernes øverste kort fra en stabel blir kortet under snudd.
- Reservebunken ligger i øverste venstre hjørne av skjermen og inneholder de kortene som ikke finnes i stablene. Tre kort er i utgangspunktet snudd og plassert til høyre for kortstokken med billedsiden opp. Det øverste kortet av de tre kan flyttes til en byggestabel. Et klikk på kortstokken, eller et høyreklikk hvor som helst på skjermen, vil snu de neste tre kortene (hvis det er minst tre kort igjen i stokken). Hvis det ikke er flere kort igjen i kortstokken snus kortstokken for å begynne på nytt.
- Grunnbunkene ligger i øverste høyre hjørne og er i utgangspuktet tomme.

Slik flyttes kortene mellom stabler
For å flytte et kort, klikk på kortet og klikk heretter på destinasjonsstabelen. Følgende er gyldige trekk:
- Ess kan flyttes til sin grunnbunke (dette vil vanligvis skje automatisk).
- Et kort på toppen av en byggestabel kan flyttes til den tilsvarende grunnbunke hvis verdien av kortet på toppen av grunnbunken er én mindre enn kortets verdi. Konge har verdi av 13, dronning 12, knekt 11 og et ess har verdi av 1.
- En konge kan flyttes til en tom byggestabel.
- Et kort kan flyttes fra reservebunken, en grunnbunke, eller en byggestabel til en annen byggestabel hvis kortet på toppen av denne byggestabelen har forskjellig farge og en verdi én mer enn kortet.
- Ordnede kort på toppen av en byggestabel kan flyttes til en annen byggestabel hvis det er et kort i ordnet sekvens som har en annen farge og verdi én mindre enn kortet på toppen av destinasjonsstablen.

God fornøyelse med spillet!

Prøv også...

Er du glad i online kabal? Hvis du liker 7'er kabal, så er våre andre gratis spil i kategorien kabal kanskje også noe for deg.

Populære emner

123kortspill.no

Solitaire Classics Patience DE Patiens SE Kabale DK Kabal NO