Gin Rummy spilleregler

Spill nå:
Kortspillet gin rummy online - Gin rummy gratis - Gin rummy kortspill.

Oversikt
Gin Rummy (eller bare Gin) er et kortspill for to personer.
Gin Rummy spilles med en vanlig kortstokk med 52 kort uten jokere. Målet med kortspillet er å samle serier av minst tre kort med enten samme verdi eller i kontinuerlig sekvens i samme farge. Selv om Gin Rummy har relativt enkle spilleregler, er det mye strategi involvert.

Spilleregler
Gin Rummy spilles av to spillere og en 52-korts kortstokk uten jokere. Ess er lavest, og har verdien ett, de numeriske kortene har sine angitte verdier, og deretter knekt, dame og konge som alle teller ti poeng.

Målet er å samle serier av minnst tre kort med enten samme verdi eller i kontinuerlig sekvens i samme farge. Gin er når alle kortene på hånden er inkludert i serier.

Hver spiller starter med ti kort på hånden. De resterende kortene legges med billedsiden ned i en haug på bordet. Det første kort snus og plasseres ved siden av haugen.

Kortspillet begynnes av den spilleren som ikke ga ut kortene. Hvis han ikke vil ha det synlige kortet kan spilleren ta det øverste kortet fra haugen. Spillet foregår heretter i runder hvor spillerne velger å enten plukke opp kortet som har billedsiden opp eller ta det neste kortet fra haugen, og avslutter med å velge et kort fra hånden og legge det på bunken med billedsiden opp.

Spillet fortsetter til haugen med gjenværende kortene løper ut eller inntil en av spilleren avslutter spillet. Det er først lov å avslutte spillet når kortene på hånden som ikke inngår i noen serier teller maksimalt 10 poeng.

Når spillet er avsluttet telles alle poeng fra kort som ikke inngår i serier sammen. Vinneren er den spilleren med det laveste antall av disse poengene. Hvis spilleren som har avsluttet spillet har Gin, gis det 20 poeng i bonus. Hvis motstanderen til den personen som avsluttede spillet har samme eller lavere score er det i stedet den spilleren som vinner runden, og det gis en bonus på ti poeng.

Vinneren er den første spilleren til å nå 100 poeng.

God fornøyelse med spillet!
Tilbake til gratis gin rummy online.